Петък, Септември 22, 2017

Olympus CX23

Различен, удобен за работа дизайн с изключителни оптически характеристики

Olympus CX23 photoОlympus CX23 е биологичен микроскоп, който представлява надеждно решение за обучениеблагодарение на  вграден LED светлинен източник. Микроскопът е на изключително достъпна цена, която в съчетание с хомогенното осветяване на зрителното поле, благодарение на LEDсветлината,  и UIS2 оптиката на Olympusот най-високо качество, го правят предпочитан за своя клас. Моделът е много лесен за употреба и затова намира широко приложение както за биологични, така и за медицински приложения.

Olympus CX23 притежава редица предимства

Ергономичност и усъвършенстван дизайн

Ергономичните дръжки осигуряват стабилност при повдигане на микроскопа от високи повърхности.

Цветните дръжки указват подходящите места за хващане на микроскопа при повдигането му.

Липсват остри ръбове поради заобления дизайн.

СХ23 е един от най-леките микроскопи в своя клас с тегло от приблизително 5.9 кг.

Раменете на статива на СХ23 са конструирани под такъв ъгъл, че при пренасяне китката на ръката да е в удобна, неутрална позиция.

Окулярите могат да се фиксират, за да се предотврати изпадане или повреда при пренасяне.

Предметната масичка е конструирана без зъбна рейка и с повърхност, които дават възможност за продължителна и сигурна работа.

Заключващ винт фиксира тубуса.

Възможността за корекция на междуочното разстояние от 48 до 75 мм позволява персонализиране на най-удобната за наблюдение позиция на окулярите за всеки отделен потребител.

Възможността за корекция на височината на точката на наблюдение осигурява комфорт при работа на потребители с различна височина.

Възможността за корекция на диоптъра на левия и десния окуляр позволяват оптимален фокус за всяко око.

Лесен за употреба на всеки етап от работата

Поставяне на препарата

Револверът на микроскопа е обърнат навътре, което предоставя по-голямо пространство над предметната масичка и дава възможност за лесно поставяне и смяна на препарата, както и за лесно добавяне на имерсия при наблюдение с имерсионен обектив.

Обективите са с голямо работно разстояние, което предпазва препаратите.

Фокусиращите винтове предлагат плавно движение и са с коаксиално разположение, като така предоставят прецизен контрол при финото и грубо фокусиране. В резултат препаратът бързо се довежда до фокус както от левия, така и от десния винт.

Функцията за корекция на силата на напрежение при работа с  винта за грубо фокусиране предпазва от увреждане препаратите и обективите, в случай че се приложи по-голяма сила при работа с винта за грубо фокусиране.

Наблюдение

Възможността за заключване на фокуса предпазва препаратите и обективите от повреда.

Номерът на полето (FN) е с 20, осигурява широко зрително поле.

СХ23 е оборудван с план ахроматни обективи, които осигуряват картина с изключително плосък образ, независимо от зрителното поле.

Светлинният източник е LED, което гарантира дълъг живот на работа от над 20 000 часа и ниска консумация на енергия.  Също така при наблюдение цветовете на препарата се препредават реално.

Съхранение

На гърба на тялото на СХ23 има джоб за съхранение на захранващия кабел, което прави лесно сгъването и съхранението на кабела след работа с микроскопа.

Има възможност за закупуване на дървена кутия за съхранение на микроскопа.

В тялото на микроскопа има вграден слот за сигурност, който позволява към него да се захване кабел против кражба, в случаите, в които микроскопът е оставен без наблюдение.

За повече информация тук

Вход за потребители

Регистрация

Регистрация * * Задължително поле

Името, което въведохте е невалидно.
Моля въведете валидно потребителско име. Без интервали, най-малко 2 символа и не трябва да съдържа следните символи: \ " ' % ; ( ) &
Парола е невалиден.
Паролите които въведохте не съвпадат. Моля, въведете желаната от вас парола в полето за паролата и потвърдете, като го въведете паролата в полето повтори паролата
Невалиден е-мейл адрес
Е-мейл адресите, които въведохте не съвпадат. Моля, въведете желаният от вас е-мейл в полето за е-мейл и потвърдете, като го въведете е-мейл адреса в полето повтори е-мейл адрес